ilie pintea bursele-jti

Ilie Pintea

Pentru mine, bursa oferită de JTI a însemnat nu doar oportunitatea de a cunoaște din interior principalele instituții ale Uniunii Europene și mecanismele de funcționare ale acestora, ci și o veritabilă experiență culturală, care a completat perfect latura profesională a întâlnirilor avute la Bruxelles.

Cel mai mult imi dorisem vizita la sediul NATO, și a fost un adevărat privilegiu să ajung acolo împreună cu echipa bursierilor din 2019, iar în ceea ce privește modul de lucru și abordarea suiectelor zilei, întâlnirea cu colegii de la Politico a fost unul dintre cele mai interesante puncte ale programului nostru.

Contextul vizitei noastre la Bruxelles nici nu putea fi mai potrivit, pentru că am ajuns în capitala Europei în plin mandat al României la președinția Consiliului Uniunii Europene, și am putut afla chiar de la câțiva dintre cei direct implicați ce presupune această responsabilitate.

Am avut parte, așadar, de o experiență complexă, din care am avut numai de învățat și pe care o recomand oricărui jurnalist care vrea să se perfecționeze.

Ilie Pintea

Add a Comment

You must be logged in to post a comment