gilda lazar - burse jti

Gilda Lazăr

“Bursele JTI pentru jurnaliști”există din nevoia de  a da înapoi din ceea ce, la rândul meu, am primit la un moment dat și din dorința de a contribui la formarea noilor generații de jurnaliști profesioniști, răspunzând astfel necesității de a avea o presă responsabilă,  în slujba celor două obiective principale ale media: să informeze și să educe.

Am fost  jurnalist bursier în anii 90 – o șansă extraordinară p care m-am bucurat, mai târziu, să o pot oferi și altora. Înțelegand rolul fundamental al existenței unei prese educate și echilibrate, atât pentru societate, cât și pentru autorități și mediul de afaceri, compania la care lucrez a preluat, în anul 2000, finanțarea Programului. În 2007, când România a devenit membru al Uniunii Europene, Bursele JTI s-au mutat de la Washington la Bruxelles, ținând pasul cu schimbarea.

De-a lungul anilor, am lucrat cu diverse Fundații pentru organizarea programului. Ediția 2018-2019 a fost prima în organizarea exclusivă a foștilor bursieri cărora, ca și mie, le pasă. Am fost între colegi și a ieșit excelent. Un bun reînceput.

Cât despre JTI, nu cred să  existe prea multe companii care se pot lăuda cu atâtea programe consistente, serioase și durabile. Anul acesta, atât ”Bursele JTI pentru jurnalisti”, cât și ”Întîlnirile JTI” împlinesc 20 de ani de desfășurare neîntreruptă.

Gilda Lazăr
Director Corporate Affairs & Communications

Add a Comment

You must be logged in to post a comment